Transfer Season 2018-2019


IN DUTCH ONLY

Beste (toekomstige) student van Wageningen Universiteit, of een andere hoger onderwijsinstelling. Ben je aan het denken over of en waar je gaat voetballen in het seizoen 2018-2019? De KNVB hanteert als deadline voor overschrijving 15 juni. Daarna kan je alleen onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld een recente verhuizing, van club wisselen. Dus als je aankomend academisch jaar in Wageningen studeert, dan is het raadzaam een dezer weken een beslissing te maken over waar jij je glansrijke voetbalcarrière gaat voortzetten. Dit geldt zeker voor categorie A (standaardelftallen of reserveelftallen 3e klasse of hoger).

Er zijn niet minder dan vijf clubs in Wageningen en nog eentje vlakbij in Bennekom. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om thuisthuis te blijven voetballen, als je in het weekend vaak naar huis wilt. Er er is dus best wat keuze. In deze post geven wij kort een overzicht van wat GVC te bieden heeft, zodat je kan beoordelen waar je het het meeste naar je zint zult hebben.

 • GVC onderscheidt zich in het hoge gehalte studenten én buitenlanders. Een leuke jonge en diverse mix!
 • GVC heeft verreweg het laagste lidmaatschapsgeld: 80 euro per seizoen – let wel: je moet in het bezit zijn van een studenten Thymos sportkaart; deze kaart geeft recht op deelname aan tientallen sporten in het universitair sportcentrum, het gebruik van de fitnessruimte, alsmede het zwembad.
 • We spelen onze wedstrijden op een modern kunstgrasveld. Op donderdag trainen we hier ook op. Je mag voor jezelf bepalen of je dit een voordeel of nadeel vindt. 🙂
 • Bij GVC is de taal op de training Engels (Nederlanders onderling spreken wel Nederlands, net zoals onze Spanjaarden met elkaar soms Spaans spreken).
 • We bieden wedstrijden aan op zaterdag (twee teams) en zondag (één team)
 • M.b.t. het niveau: ons eerste elftal speelt in de vierde standaard klasse (zaterdag). Voor de jongere spelers die in jeugselectieelftallen van hun dorpsclub of deelwijk gespeeld hebben: het niveau in de jeugd is niet vergelijkbaar met dat van senioren. Concreet: als je in onder 19 of onder 17 in de eerste klasse of hoofdklasse hebt gespeeld, dan zal je heel wat moeite hebben om mee te komen in de senioren vierde standaardklasse. Er is een goede kans dat je de selectie niet eens haalt. Onderschat het niveau dus niet! Wil je op competitief niveau spelen, dan hebben wij bij GVC voor jou waarschijnlijk het juiste niveau – tenzij je al vaste waarde bent geweest in een elftal op het niveau senioren derde klasse of hoger. Kijk dan eens bij bijv. SKV, een derde klasser in Wageningen.
 • Verder: Als je speler bent zonder ervaring in de standaardklasse (competitie met alleen eerste elftallen) maar wel met talent en jeugdervaring, dan bieden wij bij GVC je misschien de kans om je debuut te maken in een eerste elftal!
 • Onze hoofdcoach voor het seizoen 2018/2019 is Riza Bican. Los van zijn kwaliteiten als voetbalcoach, is hij een positief ingestelde, enthousiaste man. Je zult het zeker met hem kunnen vinden!
 • Een groot verschil met andere verenigingen is dat we iets minder streng zijn m.b.t. trainingen: Liefst zien we je natuurlijk zo vaak mogelijk, maar we hebben er ook begrip voor als je naast voetbal ook nog andere bezigheden hebt. Als je er tijdens de wedstrijd maar staat en je taken uitvoert! Als je niet altijd kan trainen, kan je dus alsnog een basisplek afdwingen door goed spel.
 • Voor spelers met minder ambities: bij GVC hebben we ook twee teams die graag winnen, maar op een iets lager niveau spelen.
 • En belangrijk: Mocht je ook af en toe naar thuisthuis willen. Bij GVC kan dat. Bij het tweede en derde elftal houden we grote selecties aan, zodat we in kunnen spelen op spelers die de ene week thuisthuis zijn, en de andere week in Wageningen.

Wil je meer weten? Mail gerust: board[[at at]]wageningen.nl